Voor sommige mensen – met ‘mensen’ bedoelen we jou en onszelf – is sociale media net zo gemakkelijk als ademhalen. Wij zijn helemaal gewend aan het gebruik van sociale media, ademen de markt in, ademen inhoud uit. De interesses van ons publiek inademen, de perfecte hashtags uitademen. Zoveel mogelijkheden, zoveel content, toch kan het erg moeilijk zijn om jouw ‘stem’ online te laten klinken.

Trends die ons verbinden

Elke dag lijkt een nieuwe technische trend of tool te brengen om ons beter te verbinden. Maar welke moet je gebruiken in een toch al luidruchtige markt? En hoe vaak? Gebruiken andere mensen dan politici nog steeds Twitter? Hoe oud is “te oud” om op TikTok te zijn? Voor de één is TikTok een plek om urenlang, ja echt waar, te kijken naar allerlei filmpjes. Voor ons, online marketeers, juist dé mogelijkheid om de connectie aan te gaan met jouw publiek.

Deze ongelooflijke tools kunnen je rechtstreeks in contact brengen met de mensen die er het meest toe doen, waardoor de verkoop, betrokkenheid en bekendheid bij jouw doelgroepen over de hele wereld wordt gestimuleerd – het gaat erom degenen te vinden die klant bij jouw bedrijf kunnen worden. De gebruikers vinden die passen bij jouw merk, jouw doelgroep.

Branding Breda

Er zijn platforms voor elke smaak en interesse, maar het is het beste om te beginnen met de platforms met veel verkeer: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest en TikTok. Met 54% van de sociale browsers die sociale media gebruiken om producten te onderzoeken, is de een even belangrijk als de ander. Maar hoe bepalen we wat bij je past? Een strategie voor sociale media, gebaseerd op inzichten en onderzoek, zal je helpen jouw acties te sturen en jouw bedrijfsdoelen te bereiken.

Om te bepalen welk medium het belangrijkste is voor jouw bedrijf. Hanteren wij een 5 stappen methode. Wat? Hoe? Wie? Waarom? Waar? 5 vragen die ons gaan helpen de stappen methode te doorlopen.

Wat of wie ben jij?

Wat is jouw missie en visie? Wat zijn jouw doelstellingen? En misschien nog wel belangrijker, wat draag je bij, wat los je op?

Om effectief te zijn, moet jouw sociale mediastrategie jouw merk weerspiegelen. Het moet specifiek zijn ontworpen om jouw zakelijke doelen te helpen bereiken. Zodra we inzicht hebben in jouw merk, kunnen we jouw persoonlijke social media doelen en KPI’s opstellen.

Als je bijvoorbeeld een nieuw merk bent, is merkbekendheid belangrijk om je merk op de markt te gaan vestigen. Als je een doelgericht merk bent en wilt dat klanten zich aanmelden bij jouw platform, zullen jouw sociale-mediadoelen ook verkeer omvatten. Dit deel is belangrijk, omdat jouw doelen helpen bepalen welke platformen voor jouw merk geschikt zijn. Elk platform heeft haar eigen kenmerken, opties en middelen beschikbaar om jouw doelen te bereiken. Het doel lijkt soms ver weg, maar samen geraken wij daar.

Brandbits presentation

Hoe?

Nadat we je doelen hebben bepaald, maken we een plan hoe je deze kunt bereiken. Om dit te doen, zullen we naar concurrenten kijken en onze kennis van sociale media gebruiken om te helpen bepalen welke soorten inhoud je moet plaatsen, hoe vaak je moet posten. Daarnaast kijken we ook naar jouw bedrijfsvoering. Past het bij jouw bedrijf om op zondag een bericht te plaatsen? Of is het weekend in jouw bedrijf ook écht weekend? Ook voor je klanten?

Wie?

Je sociale mediastrategie werkt alleen als je de juiste mensen aantrekt. Welke platformen gebruikt jouw publiek al?

We zullen naar jouw doelgroep kijken en merkpersonages, ook wel buyer persona’s, maken om ons te helpen hun voorkeuren en wensen te begrijpen, en hoe ze omgaan met sociale media. Dit omvat welke platforms ze gebruiken, hoeveel tijd  zij besteden aan sociale media en op wat voor soort inhoud ze het beste reageren.

Waarom?

Zodra we jouw merkpersona’s hebben vastgesteld, is het belangrijk om te begrijpen hoe je hen kunt helpen. Het ‘waarom’ zal helpen bij het vormgeven van jouw berichten op sociale media. Welke inhoud willen ze graag zien? Waaraan zullen ze jouw merk gaan herkennen? Hoe zorgen we er voor, dat ze jouw merk gaan onthouden? Kortom, erg belangrijk in het vormen van de juiste strategie.

Sociale media is geen krant, waar je slechts nieuws krijgt vanaf één kant. Nee op de sociale media kun je twee kanten op praten. En ook deze twee kanten kunnen met elkaar communiceren. Het is zien én gezien worden op de sociale kanalen. Geen zorgen, wij helpen je.

Waar?

Om succesvol te zijn op sociale media, hoeven merken niet op elk platform aanwezig te zijn. Je weet wat ze zeggen, kwaliteit boven kwantiteit! We richten ons op de kanalen die jouw doelgroep gebruikt en de kanalen die aansluiten bij jouw merk.

Je sociale platforms kunnen, als ze op de juiste manier worden gebruikt, de krachtigste wapens in je strategie worden. Dé manier om een enorme impact te maken. Meetbaar, snel en natuurlijk heel makkelijk schaalbaar en aanpasbaar.

Neem vandaag nog contact met ons op om erachter te komen hoe we je kunnen helpen om deze sociale boost te gaan geven aan jouw bedrijf.